Presserum

Presserum er en service til journalister og andre med professionel interesse, der ønsker kontakt, interviews eller oplysninger om TangoCatz.

I forbindelse med redaktionel omtale af TangoCatz kan fotos herunder frit benyttes med kildeangivelse (fotografens navn angives).


 CV’er

Kvartetten TangoCatz!, består af …
Anne Vilain
Anna Klett
Marie Wärme
Selma Hande Alten Gade


Pressefotos

TangoCatz Quartet

 

 

 

 

 

 

 

Marie Wärme

Marie Wärme

Anne Vilain

Anne Vilain

Anna Klett

Anna Klett

Selma Hande Alten Gade

Selma Hande Alten Gade

 


Logo

TangoCatz Quartet

Download logo i .ai, .eps, .pdf og .psd format

Download logo i .jpg, .png og .tif format

Milonga og Carlos

Milonga og Carlos

Milonga og Carlos

Download Milonga og Carlos i .ai og .pdf format


Pressetekst

En aften med TangoCatz! er en medrivende rejse gennem universelle og almenmenneskelige følelser, stemninger og tilstande. I den traditionelle tango, såvel som i Astor Piazzollas musikalske univers, beskrives tristhed, sorg, nostalgi, håb og glæde, og man suges ind i en stærk strøm af lidenskab, melankoli og vildskab.

Tango er en måde at leve på; at udtrykke følelser og derved at forstå vores passioner, også i forhold til den verden vi lever i. Tangoen kan udtrykkes i alle kunstarter, og forener de involverede i en fælles æstetik. Når musikerne spiller op til dans, opstår der en helt speciel energi og koncentration, hvor de dansende og de musicerende i fællesskab fortæller en historie.

TangoCatz! spiller op til milonga.

TangoCatz! blev etableret i september 2009, da længslen efter at spille tango brød ud i lys lue hos de fire musikere. Kort tid efter, vandt ensemblet, i konkurrence med andre professionelle ensembler, den hædersfulde titel ”Svendborg Stadsensemble”. Det gav kvartetten mulighed for at i en tre-årig periode, spille en lang række koncerter for et bredt publikum i mange forskellige sammenhænge. TangoCatz! repertoire spænder vidt, og består bl.a. af dansevenlig traditionel tango fra 30’rnes og 40’rnes Buenos Aires og værker af den ny tangos mester Astor Piazzolla. Derudover samarbejder gruppen med komponister i ind – og udland.

Alle musikere er dybt fascinerede af tangomusikken og netop drømmen om at bevæge sig i et musikalsk ”cross-over” af genrer, har fået de fire erfarne klassisk uddannede musikere til at forene sig i ensemblet TangoCatz!


Pressen skrev:

”Musikkens By, Svendborg har et fantastisk ensemble, der fortolker mesteren af den moderne tango, Astor Piazzolla, på en fomidabel måde. TangoCatz! kan Svendborg og musikelskere være meget stolte af”
Fyns Amts Avis, 2012
”Jeg ved ikke om de har optrådet i Buenos Aires, men jeg er overbevist om at det kunne de gøre…… MED SUCCES! Svendborg publikummet gav dem i hvert fald en stormende modtagelse.”
Fra anmeldelse i Svendborg Netavis, 2012
Gang på gang måtte man glæde sig over instrumental-besætningen. De fire kvinder supplerede hinanden fremragende, tilførte tangoen både dybde ( i celloen)og livsglæde i klarinetten, lidt nostalgi i akkordeonet og klaveret, men i høj grad også en stærk rytmisk intensitet……..TangoCatz er på fjerde år Svendborgs Stadsensemble. Vi hørte fire dygtige, godt kommunikerende kvinder, som havde tangoen som musikalsk passion.
August 2012 skrev Poul Lund , anmelder, på Bornholms Tidende